vrijdag 21 februari 2014

Lien Van de Kelder op de kermis in nieuwe spannende aflevering van 'Zone Stad'


Lien Van de Kelder op de kermis in nieuwe spannende aflevering van 'Zone Stad'

'Zeg mij dat dieje Segers moet omgelegd worden en ik doe het. Dimitri Alva was mijn beste maat.'
 
Gemiddeld 763.128 Lien Van de Kelder en 'Zone Stad'-fans (live +3) -goed voor een marktaandeel van 34,6% (VVA 18-54)- zagen hoe Seppe Calpaerts (Jeroen Perceval) Inez (Sandrine André) ervan probeerde te overtuigen dat Tom Segers (Guy Van Sande) zo snel mogelijk moet worden uitgeschakeld.

Ook in Nederland maakt Lien Van de Kelder als inspecteur Fien Bosvoorde inmiddels furore, steevast worden de afleveringen van Flikken Antwerpen, zoals Zone Stad in Holland is omgedoopt, bekeken door tussen de 1,2 en 1,3 miljoen kijkers, voorwaar een groot succes.  
 
In Zone Stad willen de twee de dood van hun beste vriend en broer al maandenlang wreken.
 
Wat ze niet weten is dat commissaris Lucas (Werner De Smedt), de liefdesrivaal van Tom, het gesprek tussen zijn vriendin en  de crimineel heeft gehoord.
 
En wat Lucas op zijn beurt niet weet, is dat Inez het achter zijn rug om weer aan het aanleggen is met Tom.

Spanning, actie, bloedstollende verhaallijnen en fascinerende intriges op de werkvloer én daarbuiten.
 
Al 10 weken lang werkt 'Zone Stad' toe naar een knaller van een seizoensfinale en op maandag 7 mei doet de politiereeks daar nog een schepje bovenop wanneer Lucas ontdekt dat Inez terug een relatie is begonnen met Tom.
 
Deze laatste weet ondertussen van zijn partner Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder) dat Inez de zus en dochter is van de 2 monsters uit zijn verleden, en confronteert zijn grote liefde met haar echte identiteit, met alle gevolgen van dien...
 
Ook Mike (Peter Van Asbroeck) krijgt schokkend nieuws te verwerken.

Maar ondertussen moet het politiewerk van Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder) gewoon verder gaan wanneer een 52-jarige foorkramer wordt vermoord met een luchtdrukpistool.
 
Al snel blijkt dat zowel zijn zoon Dylan (gastacteur Bert Verbeke), als zijn ex-vrouw Martine (gastactrice van Els Dottermans) hun redenen hadden om met Ludo af te rekenen...

Ook Manou Kersting en Fred Van Kuijk zien we aan het werk als gastacteurs op de Sinksenfoor, die de inspecteurs misschien wel eens op het juiste spoor zouden kunnen zetten in de zoektocht naar de moordenaar.

'Zone Stad' met Lien Van de Kelder, iedere maandag om 21.50 uur op vtm.

donderdag 13 februari 2014

Nathalie Meskens speelt Lien Van de Kelder in 'Tegen de Sterren op'

Nathalie Meskens speelt Lien Van de Kelder in 'Tegen de Sterren op', start nieuw seizoen

Niets is nog zeker in deze tijd, politici blijven onderhandelen, op de televisie bedrijft men de liefde op “exotische wijze”, hebben mannen rampzalige hobby’s en denkt iedereen dat men kan dansen en er is nog zoveel meer.
Dus meer dan genoeg inspiratie voor een nieuwe reeks “Tegen de Sterren op”. Een 8-koppig ensemble van imitatoren voorziet iedereen die maar enigszins in de kijker liep van een uitvergroot spiegelbeeld.
Ook nu worden een hele reeks van nieuwe bekende gezichten op de persiflagetafel gelegd.
Nathalie Meskens concentreert zich opnieuw op een aantal sterke vrouwen als Lien Van de Kelder, Walter Baele bestuurt Europa zoals Herman Van Rompuy, brengt verslag uit de VS als correspondente Greet Dekeyser en werd als voetbaltrainer Adrie Koster bedankt voor bewezen diensten.
Barbara Serafian ging als Anne De Baetzelier in afzondering na Expeditie Robinson en Ivan Pecnik geeft gestalte aan Johan Boskamp en Siegfried Bracke.


Clara Ceymans is Brigitta Callens, Selah Sue en Katja Retsin en Guga kruipt in de kleren van Tom Coninx, Nicholas van de Pfaffs en wordt Mathijs van Nieuwekerk.
Chris Van Espen leerde babyfluisteren als Derek Ogilvy, probeert het mooie weer te maken als Frank Deboosere en brengt goed nieuws als Freek Braekman en Jonas Vangeel wordt Regi, serveert een typisch Brussels gerecht op de wijze van Julien Vrebosch en wordt schlagerzanger Christoff.

Nieuw in deze reeks is wel dat er een samenwerking is met gaststerren. In elke aflevering krijgt een bekende performer de kans om, samen met de vaste cast, een eenmalige imitatie neer te zetten of in een programmaparodie mee te spelen.
Ook in deze reeks krijgen alle populaire televisieprogramma’s een gepaste persiflage of parodie.

Eind november start vtm weer met een nieuw seizoen 'Tegen de sterren op'. Daarin worden tal van nieuwe imitaties opgevoerd, Nathalie Meskens speelt Lien Van de Kelder in Zone stad.

Zo is het uitkijken naar Adriaan Van Den Hoof, een nieuw gezicht in het programma, die in de huid kruipt van de populaire Jeroen Meus. Hij presenteert een bijzondere versie van Dagelijkse kost. Chris Van Espen leeft zich helemaal uit als weerman Frank Deboosere, en Walter Baele is de ernstigheid zelve als Europees president Herman Van Rompuy.

Hilarisch is de imitatie van Clara Cleymans als zangeres Selah Sue, inclusief vogelnestkapsel. Tegen de sterren op krijgt ook een stukje voetbalverslaggeving, waarbij Tom Coninx en Johan Boskamp de match van commentaar voorzien. Al lijken die laatste twee verdacht veel om Guga Baul en Ivan Pecnik. Nathalie Meskens speelt Lien Van de Kelder

Zes kilo is acteur Ivan Pecnik (45) verdikt om de Rotterdamse brulboei Johan Boskamp (63) te imiteren in het nieuwe seizoen van 'Tegen de sterren op'. Binnenkort moet er weer tien kilo af.

'Ik moet altijd de dikkerds spelen', lacht Ivan Pecnik. De acteur imiteerde in Tegen de sterren op al Bart De Wever en Peter Goossens en waagt zich nu ook aan politicus Siegfried Bracke en voormalig voetbaltrainer Johan Boskamp.

Om Boskamp fysiek zoveel mogelijk te benaderen, kreeg Pecnik een 'fat suit': een pak om hem dikker te maken. Pecnik kwam ook zes kilo bij: 'Ik moét de dikkerds wel spelen omdat de andere acteurs van Tegen de sterren op allemaal pannenlatten zijn, van Walter Baele tot Barbara Sarafian. Ik ben nu op mijn zwaarst, ik weeg bijna honderd kilo. Er is zes kilo bij door veel te eten en weinig te bewegen.'

Ivan Pecnik was voor zijn rol van trotse hotelmanager Giovanni Baggioni in de VTM-reeks Dag en nacht flink vermagerd. Toen hij de papa van Sara speelde in de gelijknamige telenovelle, was hij een dikkerd. Pecnik is het gewend om te jojoën met zijn gewicht. 'Tot januari blijf ik dik voor de opnames van Tegen de sterren op, maar dan moet er weer tien kilo af voor mijn rol in de musical Domino. Nu is het nog even genieten van mijn dikke leven.'

'Met mijn imitatie van Johan Boskamp ben ik heel blij. Die man staat gewoon heel gul in het leven. Ik heb veel beelden van hem bekeken, ook van de Nederlandse tv. Dat is belangrijk, want op de Vlaamse zenders praat Boskamp net iets anders. Hij heeft dat accent, die typische lach waarbij zijn tong heel zichtbaar is, en die gewoonte om anderen op de schouders te kloppen.'

In één sketch interviewt Guga Baúl als Tom Coninx voormalig Club Bruggetrainer Adrie Koster, briljant geïmiteerd door Walter Baele. Ivan Pecnik komt dat gesprek als Johan Boskamp verstoren. De sketch is vorige week opgenomen voor de wedstrijd van Racing Genk tegen Kortrijk. De acteurs gingen zo op in hun rol dat Genktrainer Mario Been hen moest aanmanen de zijlijn vrij te maken om de concentratie van de spelers niet te verstoren.

Bekend Vlaanderen houdt opnieuw zijn hart vast want de tweede reeks 'Tegen de Sterren op' komt er aan. Iedereen die ook maar enigszins beroemd is in Vlaanderen maakt kans op een genadeloze imitatie. Passeren alvast de revue: Tom Coninx, Johan Boskamp, Nicole en Hugo, Herman Van Rompuy, Jeroen Meus, Selah Sue, Nathalie Meskens als Lien Van de Kelder en Frank Deboosere.

donderdag 6 februari 2014

Lien Van De Kelder als Fien Bosvoorde in nieuwe 'Zone Stad' met gastrol voor Marc Van Eeghem


Lien Van De Kelder als Fien Bosvoorde in nieuwe 'Zone Stad' met gastrol voor Marc Van Eeghem 

Gemiddeld 769.000 kijkers, goed voor een marktaandeel van 38,2% (VVA 18-54; live+3), waren in de vierde aflevering van 'Zone Stad' getuige van de kus van Tom (Guy Van Sande) en Fien Bosvoorde (Lien Van De Kelder) deelden.

Op maandag 26 maart komt Lucas (Werner De Smedt) in 'Zone Stad' onder vuur te liggen wanneer Dani (Katrien Vandendries) ontdekt dat hij Jimmy (George Arrendell) gevraagd heeft om Tom (Guy Van Sande) te bespioneren.

Bovendien draait alles vierkant op het politiebureau, sinds Lucas aan het hoofd van het team staat. Dani besluit om tijdelijk haar vroegere kantoor in te palmen om de boel in het oog te houden, terwijl Fien Bosvoorde (Lien Van De Kelder) trouw doorwerkt aan weer een nieuwe zaak.

En Lucas... die moet tussen zijn mensen werken in een poging de banden aan te halen.

De kus die Tom en Fien Bosvoorde (Lien Van De Kelder) deelden tijdens een avonddrink, verliest zijn kracht. Tom is immers smoorverliefd op advocate Inez (bijrol gespeeld door Sandrine André) en krijgt de vrouw maar niet uit zijn hoofd.

Wat hij echter niet weet, is dat zijn droomvrouw er een dubbele agenda op na houdt. Ook de moord op zijn vader laat hem niet los, nu Tom weet dat hij als 5-jarige jongen de trekker overhaalde.

Op maandag 26 maart lijkt Tom echter dicht bij de ware aard van de gebeurtenissen te komen, mede door Fien Bosvoorde (Lien Van De Kelder). Maar niet zonder dat Lucas hem op de hielen zit...

Aflevering 5: Gouden handschoen
Voetbaltrainer Franky De Maeyer wordt afgerost in de kleedkamer. De man overleeft de aanval maar ligt wel in coma. Fien Bosvoorde (Lien Van De Kelder) staat er alleen voor wanneer ze wordt opgeroepen, want Tom brengt zijn tijd liever met zijn lief Inez door.

Fien Bosvoorde (Lien Van De Kelder) ontdekt dat Franky zich bedreigd moet hebben gevoeld, want een tijd terug heeft hij een vergunning aangevraagd voor een pistool. Maar wie heeft het op hem gemunt en waarom?

Lucas confronteert Tom met het privé-onderzoek dat hij voert. Mike is alweer met louche zaken bezig en vreest dat het een kwestie van tijd is voor zijn collega's dit zullen ontdekken.


Fien Bosvoorde (Lien Van De Kelder) en Tom brengen een gezellige avond door in een nachtclub annex striptent.
 
Als Tom de stripper, half naakt en slechts gekleed in een sexy leren bikini, nat wil spuiten met een waterpistool, krijgt hij een visioen over de moord op zijn vader.

Gastrollen naast Fien Bosvoorde (Lien Van De Kelder) in deze vijfde aflevering van ‘Zone Stad’ zijn weggelegd voor Marc Van Eeghem  (die de malafide wedstrijdvervalser Werner speelt), Dirk Lavrysen neemt de rol van trainer Franky voor zijn rekening en Anke Helsen, die de huisbazin speelt van Franky.

'Zone Stad' met Lien Van De Kelder, iedere maandag om 21.50 uur op vtm.

zaterdag 1 februari 2014

Lien Van de Kelder: De studiegewoontes van de Zone Stad actrice

Lien Van de Kelder: De studiegewoontes van de Zone Stad actrice
Lien Van de Kelder is actrice in de populaire politieserie Zone Stad. Ze studeerde rechten in Antwerpen, Montpellier en Leuven en studeerde af in 2009. Momenteel volgt ze nog een specialisatie intellectuele eigendom.
Wat voor student bent u?
Lien Van de Kelder: Doordat ik voltijds werk, zit ik bijna nooit in de les. Ik studeer alles op het laatste moment en dan crash ik soms, dan denk ik dat het niet gaat lukken, maar uiteindelijk ben ik er meestal wel door.
Wat was uw meest memorabele examen?
Lien Van de Kelder: Dat was het examen logica in mijn eerste jaar rechten. Logica was een heel raar vak, dat we kregen van een zweverige Duitse professor. Die prof had een heel eigen examensysteem met een stappenplan. Als je de eerste vragen juist beantwoordde kreeg je een 14 op 20. Dan stelde de prof weer nieuwe vragen waarmee je 16 op 20 kon verdienen en zo mocht je blijven proberen tot je een fout maakte. Ik heb tot ‘s avonds op dat examen gezeten en kreeg uiteindelijk 18 op 20. De prof zat daar op het einde met okselvijvers en vervloekte zijn eigen systeem. Ik vermoed dat hij het ondertussen heeft aangepast.
Hebt u ooit herexamens gehad?
Lien Van de Kelder: Ik heb regelmatig herexamens. Als ik echt geen tijd vind om een vak te leren doe ik het in de tweede zittijd. Eigenlijk zijn dat geen echte herexamens, omdat ik ze dan de eerste keer afleg.
Vindt u de studententijd een fijne periode?
Lien Van de Kelder: Ja, je enige verantwoordelijkheid als student is ervoor te zorgen dat je slaagt. Al zijn die examens niet te onderschatten. Ik bewaar ook heel goede herinneringen aan mijn Erasmusuitwisseling in Montpellier. Alle studenten zouden verplicht moeten worden om minstens één keer op Erasmus te gaan. Dat mag de overheid van mij subsidiëren.
Hebt u een goeie bloktip?
Lien Van de Kelder: Neem regelmatig pauzes, zelfs als je achter bent op je schema. Pauzeer elke twee uur vijftien à twintig minuten en probeer even naar buiten te gaan. Ik moet toegeven dat ik daar zelf ook niet zo goed in ben, ik blok regelmatig vier of vijf uur achter elkaar.