donderdag 8 september 2016

Lien Van De Kelder als Fien Bosvoorde in aflevering 2 van Flikken Antwerpen, Zone Stad: 'Wolven en Welpen' op Nederlandse TV


Lien Van De Kelder als Fien Bosvoorde in aflevering 2 van Flikken Antwerpen, Zone Stad: 'Wolven en Welpen' op Nederlandse TV

In Flikken Antwerpen verandert een onschuldig scoutingspelletje in een serieuze nachtmerrie.

Vorige week trapte op Nederland 1 omroep de TROS af met de Vlaamse serie Flikken ­Antwerpen Lien Van De Kelder als Fien Bosvoorde in de hoofdrol.

Nu stond de tweede aflevering op het programma, waarin het politiebureau Zone Stad van Antwerpen te maken krijgt met een ontvoering.

De eerste aflevering van Zone Stad in Nederland onder de titel Flikken Antwerpen was al een groot succes te noemen met bijna 1,2 miljoen kijkers, de 2e aflevering ging daar nog eens vlot overheen met ruim 1,2 miljoen kijkers voor Lien Van De Kelder als Fien Bosvoorde.

Plot aflevering 2 Flikken Antwerpen: 'Wolven en Welpen':Twee leiders van een scoutinggroep pakken hun welp Bram beet en brengen hem naar een afgelegen plek aan het water. Ze binden hem vast aan een paal en laten de jongen achter, ­terwijl het water langzaam stijgt.

De leiders krijgen spijt van hun daad en keren terug naar de bewuste plek. Wanneer zij daar aankomen, is de jongen verdwenen...

Fien Bosvoorde(Lien Van De Kelder) en Tom Segers stellen een onderzoek in en al gauw blijkt dat er meer aan de hand is dan een ‘onschuldig scoutingspelletje’.

De rechercheurs Fien Bosvoorde(Lien Van De Kelder) en Tom Segers zijn deze week in Flikken Antwerpen niet alleen bezig met werk. Zo heeft Mike dringend geld nodig en haalt Jimmy over om met hem te gokken op voetbaluitslagen. Jeanine Segers wil niets liever dan een schoondochter en regelt voor zoon Tom een afspraakje.

Flikken Antwerpen (eerder bekend onder de naam Zone Stad) is een Vlaamse politieserie met de populaire actrice Lien Van De Kelder in een hoofdrol die zich afspeelt in hartje Antwerpen. In elke aflevering  staan de  beroepsactiviteiten van de politie-inspecteurs, hun privé-leven en hun relatie met de andere  personages centraal.

Actie, spanning en emotie lopen dan ook als een rode draad door de  serie. De politierechercheurs Fien Bosvoorde(Lien Van De Kelder) en Tom Segers pakken de misdaad aan van het centrum van Antwerpen tot de haven. Elke nieuwe zaak confronteert hen met een ander milieu en met andere drijfveren. Ze krijgen met het volledige spectrum van de criminaliteit te maken, van zakkenrollerij, tasjesdiefstal, familiedrama’s, burenruzies over verkrachting, afpersing, moord, ... en de georganiseerde Oost-Europese maffia. 

Alle verhalen die aan bod komen, leunen dicht aan tegen de werkelijkheid. Voor de  makers is het een bewuste keuze geweest om fictie met feiten te vermengen. De inspecteurs Fien Bosvoorde(Lien Van De Kelder) en Tom Segers zullen dan ook eerder bemiddelen in plaats van te verbaliseren wanneer ze geconfronteerd worden met een burenruzie of met partnergeweld.

Aflevering 2 Flikken Antwerpen: 'Wolven en Welpen'

Een Antwerpse scoutinggroep wordt tijdens een dagtocht opgeschrikt door twee leiders die één van de jongeren, Bram, ontvoeren. Als nadien blijkt dat Bram echt verdwenen is, staan Fien Bosvoorde(Lien Van De Kelder) en Tom Segers voor een raadsel.

Wat eerst een onschuldig spel leek te zijn, verandert in een vreemde nachtmerrie. Mike heeft dringend geld nodig en haalt Jimmy over om mee te gokken op de voetbaluitslagen. Fien Bosvoorde(Lien Van De Kelder) wordt verliefd op de verboden vrucht.