zondag 1 juli 2012

Lien Van de Kelder als Fien Bosvoorde in Politie Antwerpen, de nieuwe naam voor Flikken Antwerpen en Zone Stad


Lien Van de Kelder als Fien Bosvoorde in Politie Antwerpen, de nieuwe naam voor Flikken Antwerpen en Zone Stad.

TROS mag serie geen Flikken Antwerpen noemen, Zone Stad omgedoopt naar Politie Antwerpen.

Een beetje late reactie van Eyeworks, maar de producent wil dat de TROS de serie Flikken Antwerpen met Lien Van de Kelder als inspecteur Fien Bosvoorde een andere naam geeft. De omroep zendt de serie sinds half april 2012 uit in Nederland.

De Vlaamse politieserie heet eigenlijk Zone Stad, maar de TROS vond het beter deze te hernoemen naar Flikken Antwerpen. Dit in lijn met de eerder uitgezonden Flikken-series: Flikken Maastricht en Flikken Gent.

Probleem is echter dat die series van Eyeworks zijn in tegen stelling tot Zone Stad. De producent is het dan ook niet eens met het gebruik van hun titel voor deze politieserie. De TROS heeft de ook in Nederland succesvolle serie met Lien Van de Kelder Flikken Antwerpen daarom nu omgedoopt in Politie Antwerpen.

Flikken Antwerpen (eerder bekend onder de namen Zone Stad en Flikken Antwerpen) is een Vlaamse politieserie die zich afspeelt in hartje Antwerpen. In elke aflevering  staan de beroepsactiviteiten van de politie-inspecteurs, hun privé-leven en hun relatie met de andere  personages centraal.

Actie, spanning en emotie lopen dan ook als een rode draad door de  serie. De politierechercheurs Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder) en Tom Segers(Guy Van Sande) als pakken de misdaad aan van het centrum van Antwerpen tot de haven. Elke nieuwe zaak confronteert hen met een ander milieu en met andere drijfveren.

Ze krijgen met het volledige spectrum van de criminaliteit te maken, van zakkenrollerij, tasjesdiefstal, familiedrama’s, burenruzies over verkrachting, afpersing, moord, ... en de georganiseerde Oost-Europese maffia. 

Alle verhalen die aan bod komen, leunen dicht aan tegen de werkelijkheid. Voor de  makers is het een bewuste keuze geweest om fictie met feiten te vermengen. De inspecteurs Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder) en Tom Segers(Guy Van Sande) zullen dan ook eerder bemiddelen in plaats van te verbaliseren wanneer ze geconfronteerd worden met een burenruzie of met partnergeweld.

Aflevering gemist? Politie Antwerpen is na de uitzending 7 dagen terug te zien op Uitzending Gemist.
Cast Politie Antwerpen

Guy Van Sande - Tom Segers
Lien Van de Kelder - Fien Bosvoorde
Katrien Vandendries - Dani Wauters
George Arrendell - Jimmy N'Tongo
Peter Van Asbroeck - Mike Van Peel
Werner De Smedt - Lucas Neefs
Tine Van den Brande - Kathy Vanparys
An Vanderstighelen - Els Buyens
Warre Borgmans - Frederik Speltinckx

Aflevering 7, Politie Antwerpen: Ontsnapt. 1 juni 2012 om 20.30 uur op Ned. 1

Vijf maanden geleden is crimineel Marc Vercruysse veroordeeld tot tien jaar voor de overval op een geldtransport. De buit van meer dan één miljoen euro werd niet teruggevonden. Met de hulp van twee handlangers lukt het Vercruysse te ontsnappen.

Rechercheurs Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder) en Tom Segers(Guy Van Sande) weten wat hen te doen staat, maar nog voor ze een doorbraak kunnen bereiken, wordt het dode lichaam van Vercruysse in een hotelkamer gevonden. De rechercheurs openen de klopjacht op de daders en hopen ook het geld terug te vinden.

Forensisch expert Lucas is terug uit Los Angeles, waar hij zich heeft gespecialiseerd in GIS-technieken. Zijn vrouw Kathy wil hem niet aan het lijntje houden en onthult dat ze verder wil gaan met Tom Segers.

Eyeworks maant Tros tot hernoemen Flikken Antwerpen

De Tros gaat de titel van de aangekochte succesvolle dramaserie Zone Stad met Lien Van de Kelder in de hoofdrol alweer aanpassen. De Belgische politieserie werd in april geherintroduceerd als Flikken Antwerpen waarmee de Tros heel wat kijkers wist te trekken.

Maar Eyeworks kan zich daar niet in vinden. Eyeworks is de producent van Flikken Gent en Flikken Maastricht, de grote baas Reinout Oerlemans droomt zelfs van een hele Flikken-franchise door heel Europa.

Dat een niet-Eyeworks-serie nu onder de vlag van Flikken valt, is Eyeworks een doorn in het oog. De producent heeft geklaagd bij de Tros en met succes; vanaf vrijdag zal de serie in de schema’s staan als Politie Antwerpen.

Zone Stad is een Vlaamse politieserie van Studio-A, die uitgezonden wordt vanaf december 2003 door vtm. Tot op heden zijn zeven seizoenen uitgezonden. De serie is elk seizoen goed voor 13 afleveringen.

De eerste drie seizoenen werden tussen 2007 en 2009 ook in Nederland uitgezonden door de publieke omroep TROS. Vanaf 13 april 2012 wordt het vijfde seizoen uitgezonden. Opmerkelijk is dat het vierde seizoen in Nederland is overgeslagen.

De naam is door de TROS veranderd in Politie Antwerpen en de uitzendtijd is verschoven van zondagnacht (0:10) naar vrijdagavond (20:30). De eerste 5 afleveringen met Lien Van de Kelder werden uitgezonden onder de naam "Flikken Antwerpen", maar Eyeworks en Eén wilden dit aangepast zien, omdat de naam te veel deed denken aan hun Flikken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten