donderdag 23 januari 2014

Lien Van de Kelder in eerste deel van de bloedstollende 'Zone Stad' seizoensfinale


Lien Van de Kelder in eerste deel van de bloedstollende 'Zone Stad' seizoensfinale.

 
Straffe cases. Interessante privélijnen. Harde actie. Al 11 weken lang worden gemiddeld 826.557 kijkers (live +6) - goed voor een marktaandeel van 36,6% (VVA 18-54) - in de ban gehouden door 'Zone Stad'.

De gebeurtenissen in het professionele en privéleven van inspecteurs Tom Segers (Guy Van Sande) en Fien Bosvoorde (Lien Van de Kelder) bereiken hun hoogtepunt in een bloedstollende en dubbele seizoensfinale.

Op maandag 14 mei staat het eerste deel van de dubbelaflevering op het programma.

Al een heel seizoen lang worstelt Tom Segers met de demonen uit zijn verleden. De hoofdinspecteur ontdekte dat hij als 5-jarige zijn vader had doodgeschoten en stortte zich in de whisky omdat hij zich tijdens zijn roezen steeds meer details van de traumatiserende gebeurtenis herinnerde.

Zo kwam Tom te weten dat niet hij maar maffiabaas Rodrigo Alva, zijn vader neerschoot, omdat die Alva s gestolen coke niet wilde teruggeven.

In jaargang 5 zagen we al dat Rodrigo Alva aan zijn einde kwam door toedoen van Tom, nog lang dus voor de hoofdinspecteur wist dat hij de moordenaar van zijn vader elimineerde.

Rodrigo's zoon Dimitri zette vorig seizoen alles op alles om Tom te straffen voor de dood van zijn vader, maar de hoofdinspecteur wist zijn hachje nipt te redden en schoot de zoon van de maffiabaas neer.

Wat Tom Segers (Guy Van Sande) en Fien Bosvoorde (Lien Van de Kelder) niet weten, is dat Seppe Calpaerts (gespeeld door Jeroen Perceval) de dood van zijn beste vriend Dimitri koste wat het kost wil wreken.

En dat zou hij niet alleen doen... Inez Vermeulen (Sandrine André) zou hem daar maar al te graag een handje bij helpen. Tom Philippe Merchiers (Roger Verbist) in seizoensfinale van 'Zone Stad' - seizoen 7 ontdekte vorige week dat de advocate en tevens zijn grote liefde, de dochter en zus is van respectievelijk Rodrigo en Dimitri Alva…

De hoofdinspecteur wil echter niet geloven dat zijn droomvrouw wel eens zijn grootste nachtmerrie zou kunnen zijn en gelooft haar op haar woord wanneer ze zegt dat ze gelogen heeft over haar afkomst omdat ze hem niet kwijt wou.

In de vorige aflevering zagen de kijkers dat Inez het niet over haar hart kreeg Tom van de whisky te laten drinken die ze vergiftigd had. Spreekt ze dan toch de waarheid en is ze echt gevallen voor de moordenaar van haar papa en broer? Of heeft ze andere plannen met hem?

Fien Bosvoorde (Lien Van de Kelder) zet eigen leven op het spel in zoektocht naar sadistische moordenaar.


Op maandag 14 mei worden Tom Segers (Guy Van Sande) en Fien Bosvoorde (Lien Van de Kelder) geconfronteerd met 2 sadistische SM-moorden.

Fiens oud-leraar Latijn, Roger Verbiest (gastrol van Philippe Merchiers), werd gemolesteerd en letterlijk dood gefolterd. De man bleek ontslagen te zijn uit het jezuïtencollege omdat hij niet van de kinderen kon blijven.

Tom Segers (Guy Van Sande) en Fien Bosvoorde (Lien Van de Kelder) denken initieel dat de moord hier iets mee te maken heeft, maar wanneer ook de 67-jarige Rosalie Vergouwen (gastrol van Rosita Huybrechts) - het vroegere kindermeisje van Fiens vader Jean-Yves Bosvoorde (Gene Bervoets) - het slachtoffer wordt van de SM-moordenaars, komen ze op het spoor van de Alva-bende.

Blijkt dat Seppe Calpaerts (Jeroen Perceval) zich in de SM-wereld heeft gestort, samen met zijn partner Ricco (gastrol van  Stefaan Degand, vooral bekend van 'De Ronde' en 'Rundskop').

De inspecteurs Tom Segers (Guy Van Sande) en Fien Bosvoorde (Lien Van de Kelder) verklaren de jacht op de moordenaars voor geopend, maar hun zoektocht wordt een race tegen de tijd.

De 2 moorden blijken immers geïnspireerd te zijn op een sadistisch boekje van Markies de Sade, en volgens die literatuur zal een jonge vruchtbare vrouw het derde slachtoffer worden bij supervolle maan... En die prijkt binnen enkele uren aan de hemel…


Kan Fien Bosvoorde (Lien Van de Kelder), nadat ze vorig seizoen naakt vastgebonden door de keldermoordenaar in een volgelopen kelder ternauwernood aan de dood kon ontsnappen, dit kunstje nogmaals overdoen en uit de handen van de SM moordenaars blijven? En welke rol speelt de smid?

Seizoensfinale deel 1 van 'Zone Stad' met Lien Van de Kelder, maandag 14 mei 2012 om 21.50 uur op vtm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten