maandag 11 juni 2012

Lien Van de Kelder: Samba dansen in Vlaanderen Vakantieland, Dans Mondial

Dans Mondial, Lien Van de Kelder al dansend de wereld rond: de samba in Brazilië

Vlaanderens sensueelste mediamadammen Evy Gruyaert en Lien Van de Kelder gaan voor Vlaanderen vakantieland op zoek naar de ziel van de mooiste en populairste dansen ter wereld. In de rubriek Dans mondial trekken ze zes weken lang al dansend de wereld rond.

'Samba is het leven, het is de ziel, het is onze vreugde.' Die gevleugelde woorden komen van Dalva Damiana de Freitas en beschrijven perfect wat de samba is: feest, carnaval, kleur en pluimen. Maar de dans is nog veel meer dan dat.

Lien Van de Kelder ondervindt aan den lijve hoe moeilijk het opzwepende ritme van de samba is. In Natal, een stad in het oosten van Brazilië, zet ze haar beste beentje voor. En ook in Rio de Janeiro proeft Lien Van de Kelder van het feest van de samba.

REPORTER : Lien Van de Kelder
REGISSEUR : Mario Mertens

Evy Gruyaert en Lien Van de Kelder gaan in het boek 'Dans Mondial' op zoek naar de roots van zes werelddansen. Zo leert Evy de flamenco in Sevilla, de tango in Buenos Aires en het buikdansen in Caïro. Lien mag proeven van de salsa in Havana, de samba in Rio de Janeiro en de Weense wals.

Het reisprogramma Vlaanderen Vakantieland stuurde beide jonge vrouwen uit naar de bakermat van deze beroemde dansstijlen.

Je leest een boeiend verslag van hun eerste danspassen, je verneemt de leukste anekdotes en je reist mee door de prachtige steden en streken waar de dansen zijn ontstaan.

Aansluitend gaan zes dansspecialisten dieper in op het verhaal en de ziel van elke dans.

Zij vertellen met passie over de geschiedenis van de tango, over de verschillende soorten salsa, over de oorsprong van de samba, over plaatsen en steden waar je de échte flamenco nog kunt beleven, over de clichés en vooroordelen tegenover buikdansen, over de tradities van de Weense wals. Dans Mondial, met Evy Gruyaert en Lien Van de Kelder


Geen opmerkingen:

Een reactie posten