zondag 6 oktober 2013

De carrière van Lien Van de Kelder in 5 beelden


De carrière van Lien Van de Kelder in 5 beelden.

Lien Van de Kelder heeft naast haar studies rechten ook al een lange loopbaan als actrice achter de rug. Op 9-jarige leeftijd vertolkte ze een rolletje in de musical ‘Annie’. Sinds 2000 is ze bijna onophoudelijk te bewonderen op de Vlaamse televisie. 5 topmomenten uit haar carrière.
1.2002-2008: Sofie Bastiaens in Thuis


Lien Van de Kelder wordt bekend bij het grote publiek door haar rol van Sofie Bastiaens in de televisieserie Thuis. Ze acteert er van 2002 tot 2008 en speelt er een drugsverslaafd jonge vrouw van gescheiden ouders die uiteindelijk opgenomen wordt in een afkickkliniek. Een afwisselende rol waaruit ze naar eigen zeggen heel veel leert.

2. 2006: Steracteur? Sterartiest!


In 2006 besluit Lien Van de Kelder om zich niet enkel toe te leggen op acteren, maar waagt ze zich ook op het podium als zangeres. Ze schrijft zich in voor het muziekprogramma ‘Steracteur? Sterartiest!’ en kan 6 afleveringen standhouden.

3. 2007: Outback Luke, Vijftv


Haar eerste opdracht als presentatrice krijgt Lien Van de Kelder in 2007. Ze presenteert het nieuwe programma ‘Outback Luke’. In het programma dingen 11 Vlaamse en Nederlandse vrijgezelle vrouwen naar de hand van een knappe Australiër. Hij kiest vervolgens een van de vrouwen. Het programma stelt wat teleur door de lage kijkcijfers.

4. 2008: “Lien Van de Kelder gaat naakt” voor Humo


Wim Helsen gaat voor Humo op bezoek bij Lien Van de Kelder om haar uit de kleren te zien gaan.
Als Lien Van de Kelder eenmaal bloot voor Wim Helsen staat, maakt hij van de situatie misbruik door aan Lien te vragen op en neer te springen, om zo haar borsten beter te kunnen bestuderen.

Het filmfragment hiervan doet al snel de ronde en Lien Van de Kelder wordt razend populair.

Sindsdien is de cupmaat van Lien Van de Kelder het best bewaarde geheim van Vlaanderen.

5. 2008-2012…: Lien Van de Kelder in Zone Stad


Sinds 2008 speelt Lien Van de Kelder mee in ‘Zone Stad’. Lien Van de Kelder vertolkt er de hoofdrol van ‘Fien Bosvoorde’.

Als Lien Van de Kelder naakt in een kelder aangetroffen wordt door de keldermoordenaar creëert dit een hype vanjewelste op internet, met bijbehorende filmpjes en foto's.
 
Later wordt duidelijk dat niet Lien Van de Kelder naakt in de kelder te zien was, maar body double of stand-in jazzmuzikante Sofie Dykmans.

In december 2011 maakte actrice Nathalie Meskens (29) in Tegen de sterren op hier mooi gebruik van, door de naaktscène van Lien Van de Kelder in Zone Stad te imiteren. Nathalie Meskens waagde zich aan de scène waarin Van de Kelders personage Fien Bosvoorde naakt in een ondergelopen kelder van een seriemoordenaar te zien was.

Over die scène was wel wat te doen, tot bleek dat jazzmuzikante Sofie Dykmans als vervangster had gefungeerd voor de blote beelden.

Om de persiflage in Tegen de sterren op compleet te maken waren ook hier niet de borsten van Nathalie Meskens te zien, maar deed Meskens net als Lien Van de Kelder een beroep op een stand-in.

Dit werd bevestigt  door Erik Gordts van productiehuis Ded's It: 'We hebben bewust gespeeld met die heisa rond Lien Van de Kelder. Dit was trouwens een ándere stand-in.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten