dinsdag 5 november 2013

Personage Lien Van de Kelder in 'Zone stad' Fien Bosvoorde dood in laatste aflevering, maar weer springlevend in 'The spiral'


Het personage van Lien Van de Kelder in 'Zone stad' Fien Bosvoorde dood in laatste aflevering seizoen 7, maar weer springlevend in 'The spiral'

Het record voor de snelste verrijzenis in tv-land staat op naam van Lien Van de Kelder (29). Haar personage Fien Bosvoorde overleed gisteren in de politiereeks Zone stad op VTM, maar gisteren raakte bekend dat Lien in september als speurder alweer terugkeert op Eén in de nieuwe Europese topreeks The spiral.

In die reeks worden op dezelfde dag zes wereldberoemde kunstwerken gestolen in musea in zes Europese landen. Een Deens kunstenaarscollectief is verantwoordelijk, maar de roof verloopt niet zoals gepland. Er volgt een kat-en-muis met de politie, aangevoerd door het personage van Lien Van de Kelder. Haar personage Fien Bosvoorde kwam in Zone stad aan haar einde door wurging; ze werd opgehangen door een SM'er.

The spiral is een reeks van de VRT en zeven andere Europese landen. Andere Belgische acteurs naast de buitenlandse cast zijn Johan Leysen uit De smaak van De Keyser, Thomas Ryckewaert uit Het goddelijke monster, Johan Van Assche uit Oud België en natuurlijk Lien Van de Kelder.

Het zag er op voorhand al niet goed uit voor inspecteur Fien Bosvoorde, het personage van Lien Van de Kelder (29), in de seizoensfinale van de politiereeks Zone stad. Fien is gevangen genomen door een bende perverten die haar willen offeren tijdens een uitzonderlijke 'supervolle' maan.

Tom Segers, gespeeld door Guy Van Sande, probeert Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder) met zijn team op te sporen. Hij heeft de handen vol met zijn grote liefde Inez Alva (Sandrine André) van wie we nog altijd niet weten of ze dubbel spel speelt en de dood van haar vader en broer door de hand van Tom wil wreken.

Eén ding was al zeker: Lien Van de Kelder zien we in het achtste seizoen van Zone stad niet meer terug, ze stapte op eigen initiatief uit de reeks, en wordt vervangen door Kim Hertogs. Het zevende seizoen was trouwens het best bekeken tot nu toe.

Tom en Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder) probeerden twee SM-moorden op te lossen: de eerste op Fiens oud-leraar Latijn, de tweede op de vrouw die ooit het kindermeisje van Fiens vader was. De moorden blijken geïnspireerd op een boekje van de Markies de Sade. Volgens dat boekje moet een jonge vrouw het derde slachtoffer worden bij volle maan; het was duidelijk dat Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder) de bui al voelde hangen.


Zou Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder) net als in seizoen 6, toen ze door de keldermoordenaar naakt in een met water ondergelopen kelder werd vastgehouden, op het laatste moment met een Houdini act toch weer aan de dood kunnen ontsnappen?

Het antwoord kwam gisteren in een super spannende laatste aflevering van seizoen 7 van Zone Stad.

Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder) werd door de SM vetzakskes in een kerker van een kasteel in een sexy latex pakje vastgehouden, samen met haar vader. Ze wilden de SM seks op Fien ook nog eens op foto en film vastleggen.

De hulp van collega Tom Segers mocht helaas voor Fien Bosvoorde(Lien Van de Kelder) niet meer baten, en zo vond ze de dood in Zone Stad. Gelukkig is ze in het najaar alweer terug op TV met de Europese Top serie 'The spiral'.

2 opmerkingen:

  1. Weet je misschien het liedje op het einde van de laatste aflevering?

    BeantwoordenVerwijderen