woensdag 20 juni 2012

Hans Herbots regisseert vriendin Lien Van de Kelder in internationale serie The artists


Hans Herbots regisseert vriendin Lien Van de Kelder in internationale serie The artists

Canvas zal samen met vijf andere televisie-stations uit Nederland, Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken meewerken aan de nieuwe internationale fictiereeks The artists. Ook het Vlaamse productiehuis Caviar stapt mee in het project en Hans Herbots zal de serie met lief Lien Van de Kelder regisseren. Herbots draaide de nu lopende Eén-reeks Het goddelijke monster, maar hij heeft ook al enkele bioscoopfilms zoals Windkracht 10 en Bo op zijn curriculum.

De vijfdelige reeks vertelt het verhaal van een internationale 'kunstenaarscommunity' in Kopenhagen die verwikkeld raakt in een echte thriller wanneer een van de kunstenaars verdwijnt.

De rolbezetting wordt internationaal, maar uit Vlaanderen spelen Thomas Ryckewaert, Johan Van Assche, Johan Leysen en Lien Van de Kelder, de levenspartner van Herbots, mee.

De opnames met een internationale cast waaronder Lien Van de Kelder vinden de volgende maanden plaats in de zes betrokken landen.

'The Artists' is een veeltalige en crossmediale reeks in vijf afleveringen. Ze zal einde 2012 worden uitgezonden op Canvas, VARA (Nederland), SVT (Zweden), NRK (Noorwegen), YLE (Finland) en TV3 (Denemarken).

De reeks vertelt het verhaal van een internationale ‘kunstenaarscommunity’ in Kopenhagen, die verwikkeld raakt in een echte thriller wanneer een van de kunstenaars spoorloos verdwijnt. Het publiek zal het verhaal en de personages via diverse media kunnen ontdekken en volgen.

De hoofdpersonages worden vertolkt door een internationale cast: Thomas Ryckewaert, Johan Van Assche, Johan Leysen en Zone Stad ster Lien Van de Kelder uit eigen land, Tuva Novotny en Donald Högberg uit Zweden, Tommi Korpela en Elmer Bäck uit Finland, Thure Lindhardt en Paw Henriksen uit Denemarken, Viktoria Winge uit Noorwegen en Teun Luijkx uit Nederland. Stuk voor stuk gevestigde waarden in hun eigen land.

'The Artists' met Lien Van de Kelder in een hoofdrol is een Europees project dat wordt gerealiseerd door de Belgische producent Caviar, met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (België), Media (EU), Wallimage (de Franstalige Gemeenschap van België), het Mediafonds en CoBo (Nederland), en Svenska Kulturfonden (Finland). Onze landgenoot Hans Herbots is de regisseur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten