zondag 3 juni 2012

Lien Van de Kelder poseert voor goede doel naaktkalender Think-Pink tegen borstkanker


Lien Van de Kelder zal te zien zijn op een goede doel kalender ten voordele van Think-Pink, de nationale campagne in de strijd tegen borstkanker.

“Ik mocht zelf de fotograaf kiezen voor de fotoshoot,” legt Lien Van de Kelder uit. “Het is Johan Jacobs geworden, met wie ik eerder al gewerkt had. Hij heeft 800 zwartwit foto’s gemaakt in twee dagen tijd.

De kalender is te koop voor 19,95 euro in 1.500 verkooppunten.
www.think-pink.be

Lien Van de Kelder: "Toen men mij vroeg of ik mijn gezicht wilde lenen voor een kalender ten voordele van Think Pink, een organisatie die zich inzet ten voordele van borstkankerpreventie, heb ik geen seconde getwijfeld. Men vroeg mij in het verleden al dikwijls om op sexy of naaktkalenders te staan, maar dit kon ik niet weigeren.

We zijn samen met Johan Jacobs, huisfotograaf van Humo en De Standaard, naar een oud pand in Anderlecht getrokken en hebben daar op 2 dagen 800 foto’s gemaakt, waaruit er uiteindelijk 6 gekozen zijn. Zelf ben ik tevreden over de foto's en ik hoop dat dit voor Think Pink een extra duwtje in de rug kan betekenen. Neem zeker is een kijkje op www.think-pink.be, daar staan nog producten op die verkocht worden ten voordele van Think Pink, zoals gsm’s van samsung, pin's, paraplu's etc!"

Lien Van de Kelder tegen borstkanker.

Think-Pink is de permanente bewustmakingscampagne in het kader van de strijd tegen borstkanker in België.

Think-Pink kan ondertussen al rekenen op zo’n 150 vrijwilligers. In 2009 zullen zij zich vooral kunnen inzetten bij de organisatie van de eerste Belgische Komen Race for the Cure, een actieve en positieve manier om geld in te zamelen voor borstkankerpreventie.

Via sites, folders, persberichten, activiteiten, evenementen en doelgerichte acties vraagt Think-Pink meeraandacht voor borstkanker in het algemeen en voor het belang van screeningsmammografie in het bijzonder. Laat je borsten onderzoeken.

Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Hoe sneller borstkanker wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing. Daarom is Think-Pink permanent aanwezig in de media en op kalenders met Lien Van de Kelder.

Ook Lien Van de Kelder zet zich in en heeft een mooie Kalender uit waarvan een deel van de opbrengst naar Think-Pink gaat en dat kunnen wij alleen maar toejuichen, voor de goede orde, het is geen naaktkalender zoals voor de Kom op tegen Kanker campagne.
 
De namen van de twaalf bekende Vlaamse media vrouwen die de naaktkalender van Kom op tegen Kanker zullen sieren, zijn Nathalie Meskens, Annemie Turtelboom, Annemie Struyf, Natalia, Geertrui Windels, Francesca Vanthielen, Sofie Van Moll, Hilde Crevits, Gilda De Bal, Joke Devynck, Elodie Ouedraogo en Miet Smet. Dat maakten initiatiefnemers Annemie Struyf en Lieve Blancquaert bekend, die zelf ook naakt op de foto gaan.

Met een naaktkalender wil Kom op tegen Kanker-meter Annemie Struyf "sensibiliseren rond vrouwen en kanker, de kwetsbaarheid van een lichaam, de fragiliteit van het bestaan." Ze vond twaalf bekende Vlaamse vrouwen, de Naked First Ladies, bereid om uit de kleren te gaan voor de camera van Lieve Blancquaert.

De twaalf vrouwen laten zich op een zwart-witfoto van hun beste kant en boezem zien. Annemie Turtelboom vindt dat ze dat moet doen. 'Een op de negen vrouwen wordt getroffen door borstkanker. Weet je wat dat betekent? Statistisch gezien is het onmogelijk dat je geen enkele vrouw met borstkanker kent', zegt de minister van Justitie.

'Zodra Geertrui Windels als eerste had toegezegd om naakt te poseren, is de rest heel snel gevolgd', vertelt Blancquaert. 'De vrouwen engageerden zich graag. Uit de quotes bij de foto's blijkt dat veel van de vrouwen in hun dichte vriendenkring of familie met borstkanker te maken kregen. Met de bloot foto's willen ze vertellen wat het is om met een kwetsbaar lichaam te leven. Het is helemaal geen sexy babekalender geworden.'

Lieve Blancquaert wil enkel kwijt dat het zwart-witfoto's zijn en dat ze alle twaalf blij waren met het resultaat. Ze benadrukt ook dat ze de naaktfoto's nergens anders wil zien verschijnen. 'Ik zal iedereen die de foto's elders publiceert, gerechtelijk vervolgen.'

De naaktkalender is te koop in de Standaard Boekhandel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten