zaterdag 2 juni 2012

Lien Van de Kelder stopt met Zone Stad!

Lien Van de Kelder stopt met Zone Stad!
Voor Lien Van de Kelder is de zevende reeks van de vtm-politiereeks Zone Stad meteen ook de laatste. De opnames werden vorige week afgerond. De reeks komt pas volgend jaar op tv.
Hoe het personage Fien Bosvoorde uit de reeks verdwijnt, moet voorlopig nog geheim blijven. "Je moet stoppen op een hoogtepunt, vind ik", zegt Lien Van de Kelder in het weekblad Story. "Hopelijk neemt het de magie niet weg nu de kijkers weten dat het personage van Fien Bosvoorde zal verdwijnen."
Lien Van de Kelder nam de beslissing om met de reeks te stoppen begin november, voor de opnames van de zevende reeks. "Op die manier konden de scenarioschrijvers Fien mooi uit de reeks schrijven," aldus Van de Kelder. "Het was een moeilijke keuze, maar af en toe moet je iets nieuws doen. Ik ben nog maar 28 en er zijn nog zoveel mooie rollen te spelen", besluit de actrice.
Vorige week werden de opnames van de zevende reeks van de vtm-politiereeks Zone Stad afgerond. Voor de laatste keer dus met hoofdrol-speelster Lien Van de Kelder. "Je moet stoppen op een hoogtepunt, vind ik", zegt Lien.
Op welke manier Lien Van de Kelder uit de serie verdwijnt, moet nog geheim blijven. De kijkers krijgen de zevende reeks pas volgend jaar op tv te zien.

"Het is een moeilijke keuze geweest om uit een reeks te stappen die het goed doet, maar af en toe moet je iets nieuws doen. Ik ben nog maar 28 en er zijn nog zoveel mooie rollen te spelen", aldus Lien Van de Kelder.
Afgelopen seizoen was er nog groot alarm in 'Zone Stad', toen Lien Van de Kelder (28) eerst naakt in beeld verscheen en later leek vermoord te zijn. Of was het iemand anders?
Het ging om een naaktscène waarin de zogenaamde 'keldermoordenaar' een blote vrouw vastgebonden achterlaat in een kelder en de kelder laat onderlopen met water.
Die naakte vrouw zou Fien Bosvoorde zijn, het personage van Lien Van de Kelder. Zou, want het gezicht van de vrouw blijft uit beeld. Dat voedde ook meteen het vermoeden dat de vrouw niet Lien Van de Kelder, maar een stand-in of vervangster.
Bij VTM wilden ze eerst alleen kwijt dat de naakte vrouw in de tiende aflevering niet Lien Van de Kelder was. Voor meer vragen verwezen ze slim door naar de elfde aflevering een week later, genaamd Moeders en hoeren.
Naakte Lien Van de Kelder was stand-in
Later bleek dat Lien Van de Kelder niet naakt was gegaan in Zone Stad. Het bloot vastgebonden meisje in de beroemde scène was een dubbelganger, namelijk jazzmuzikante en body double Sofie Dykmans. Dat vertelde later Lien Van de Kelder zelf in een interview met Story.
De populaire actrice legt uit dat in dergelijke oncomfortabele situaties wel vaker gebruik wordt gemaakt van dubbelgangers.
De opnames werden namelijk gemaakt in een ijskoude en vuile kelder met zwembad, en het productiehuis was bang dat ze ziek of geblesseerd zou raken, legde Lien Van de Kelder uit.
 Nu gaat Lien Van de Kelder dan toch echt verdwijnen uit Zone Stad, of het ook op zo'n spannende manier gaat als afgelopen seizoen bijna het geval was, gaan we allemaal zien in het komende seizoen van Zone Stad.

2 opmerkingen: