vrijdag 7 december 2012

Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde in nieuw seizoen 'Zone Stad'

Lien van de Kelder als Fien Bosvoorde in nieuw seizoen 'Zone Stad'
De 'Zone Stad'- en Lien van de Kelder fans mogen in grote letters 'langverwachte start zesde seizoen' noteren op maandag 28 februari 2011. En liefst in het rood.
 
Niet alleen zodat het opvalt, maar ook omdat rood geassocieerd wordt met passie, bloed, liefde en vuur. Laat dat nu net enkele hoofdingrediënten zijn van de kwalitatieve politiereeks met Lien van de Kelder en internationale look, die vorig seizoen gemiddeld 800.000 kijkers aan het scherm gekluisterd hield, goed voor een marktaandeel van 34% (VVA 18-54).
Redenen om ook de 13 afleveringen van het zesde seizoen te verslinden zijn er genoeg. Vtm zet er alvast 3 op een rijtje:
Actie en spanning
Ook deze jaargang hebben de scenaristen gezorgd voor pittige verhaallijnen en meeslepende plotwendingen, die van het scherm spatten dankzij de eigentijdse montage en een beeldtaal die vooruit loopt op vele andere Vlaamse reeksen.
Persoonlijke verhaallijnen krijgen nieuwe wending
Dit seizoen krijgen we een grotere inkijk in het hoofd en het priveìleven van de ‘Zone Stad’-personages. Zo krijgen we te zien dat Fien -gespeeld door Lien van de Kelder- heel anders in het leven staat dan vorig jaar en niet enkel uiterlijk maar ook innerlijk veranderd is.
 
En niet alleen de kijker, maar ook Tom zelf, komt meer te weten over zijn achtergrond en priveìleven, wanneer hij zich vastbijt in het verleden van zijn vader.
Koen De Graeve drukt zijn stempel op dit zesde seizoen
Hij mocht het afgelopen jaar naar huis met verschillende awards, waaronder die van de Vlaamse Televisie Sterren, Humo’s Pop Poll Deluxe en de Vlaamse Filmprijzen, allemaal met het opschrift ‘beste acteur’.
 
Of hij echt een goed acteur is, mag inspecteur Fien beslissen, wanneer zij zich voor haar eindwerk profiling verdiept in de psyche van Maarten De Ryck, ook wel ‘De Keldermoordenaar’ genoemd. Die probeert Fien van zijn onschuld te overtuigen, maar heeft de federale effectief de foute man achter slot en grendel gezet? Of speelt hij een spel met Fien(Lien van de Kelder)?
Dat ‘Zone Stad’ ook bij andere Vlaamse acteurs en actrices op hun verlanglijstje staat, mag duidelijk zijn. In dit zesde seizoen pakt de crimireeks uit met een indrukwekkend arsenaal aan namen: Jeroen Perceval, Frank Vercruyssen, Veerle Dobbelaere, Stany Crets, Barbara Sarafian, GeÌne Bervoets, Axel Daeseleire, An Miller, Kateleine Verbeke, Iwein Segers, Bart Cannaerts, Tom Van Bauwel, Valentijn Dhaenens, Marijn De Valck, Marilou Mermans, Antje De Boeck, Marieke Dilles, Kader Gürbüz, Sandrine Andre, Greta Van Langendonck,... Het is maar een greep uit de talrijke gastacteurs die verweven zijn in de verhaallijnen, die ook dit zesde seizoen voor de nodige dosis adrenaline op eìn voor het scherm zullen zorgen.
'Zone Stad', vanaf 28 februari iedere maandag  2011 om 21.50 uur op vtm.
Pittige verhaallijnen, meeslepende plotwendingen en een beeldtaal die vooruitloopt op vele andere Vlaamse reeksen (we citeren driewerf de perstekst): wat wil een mens nog meer van een zesde seizoen 'Zone stad'? O ja, even vergeten: een naaktscène van Lien van de Kelder natuurlijk. Lien?
Lien Van de Kelder «Er zitten véél naaktscènes in dit zesde seizoen (lacht).»
Maar ook eentje van jou?
Lien van de Kelder «Hmmm. Er wordt wel één en ander gesuggereerd, laat ik het zo zeggen.»
Vertel: waar waren we ook alweer gebleven?
Lien van de Kelder «Op het einde van het vorig seizoen had mijn personage een relatie met Brick - Geert Van Rampelberg. Ze raakte zwanger, maar als gevolg van een gevecht kreeg ze een miskraam. In de eerste aflevering van dit nieuwe seizoen zal blijken dat ze niet bij de pakken wil blijven neerzitten, maar de rug recht en doorgaat met haar leven. Ze trekt een stoere façade op, met een coole zonnebril en dito vestje en kortgeknipt, zwartgeverfd haar, maar na een tijdje blijkt dat ze zich van binnen nog altijd heel gekwetst voelt.
»Afijn, vervolgens begint ze aan een studie profiling. Ze schrijft ze een thesis over Maarten De Rijck, alias De Kelder moordenaar, die wordt gespeeld door Koen De Graeve. Die moet ze geregeld gaan interviewen in de bak, een beetje zoals in 'Silence of the Lambs'. Heel tof, om tegenover een acteur als Koen De Graeve te mogen spelen. Soms zit ik met zoveel bewondering naar 'm te kijken dat ik bijna vergeet wanneer het mijn beurt is om tekst op te zeggen (lacht). Ik steek echt wel wat van hem op.»
Ik las dat je sinds enige tijd ook privéacteerlessen krijgt van theateractrice Camilia Blereau. Wat moet ik me daarbij voorstellen?
Lien van de Kelder «'t Zijn meer brainstormsessies dan lessen, in feite. Om de paar weken gaan we met ons tweetjes op restaurant, en dan vertellen we elkaar hoe we een bepaalde rol zien in een scenario dat we vooraf allebei gelezen hebben. Heel verrijkend is dat, om te zien vanuit hoeveel invalshoeken je een personage kan benaderen.»
Betaal je ervoor?
Lien van de Kelder «Zeg, daar antwoord ik niet op, hoor!»
 Oké dan, dit nog. Bij de opnames van vorig seizoen moesten twee van jullie stuntmannen met gillende sirenes worden afgevoerd: eentje was verkeerd neergekomen toen hij met een motor over een haag was gesprongen, de ander had vuur gevat na een misgelopen ontploffing. Liep het deze keer opnieuw zo'n vaart?
Lien van de Kelder «Gelukkig niet. Zelf heb ik bij de opnames van de eerste aflevering wel een spierscheur opgelopen. Ik kon echt niet meer lopen: de scenaristen hebben een achtervolgingsscène in de Delhaize ter plekke moeten herschrijven.»
 Hoe hebben ze dat opgelost?
Lien van de Kelder «Ze hebben de slechteriken er rap eentje voor de deur laten neerschieten, zodat ik die mens kon verzorgen. Slim bekeken, hè?»

1 opmerking:

  1. ik krijg goesting dat ik haar bosrsten zien
    en wanneer kom je naakt op tv

    BeantwoordenVerwijderen