dinsdag 8 april 2014

Lien Van de Kelder: walsen in Vlaanderen Vakantieland, Dans Mondial


Vanaf deze week reizen Lien Van de Kelder en Evy Gruyaert voor Vlaanderen Vakantieland elk naar drie landen om daarvan de ziel bloot te leggen, en dat aan de hand van de plaatselijke dans.

Lien Van de Kelder, waar wals je heen?

Lien Van de Kelder: Naar Wenen! Dat wordt een echte sprookjesaflevering. Ik mocht er in een prinsessenjurk van de trap komen, een meisjesdroom die waarheid werd. En het was ook wel eens leuk om helemaal volgens de etiquette behandeld te worden. Wat een contrast met de broeierige Brazilianen. In Rio heb ik de samba geleerd bij iemand die naar verluidt de ultieme sambagod is.

Jullie zijn ook naar Cuba getrokken.Wat vond je daarvan?

Lien Van de Kelder : Heel tof, ze staan er letterlijk op haast elke straathoek te dansen. Ik heb er de salsa geleerd en dat vond ik veruit de leukste dans: je pikt 'm makkelijk op. Ik was twee jaar geleden al eens als rugzaktoerist in Cuba geweest. Ik overnachtte toen bij de mensen thuis. Een prachtig land, maar het is toch een beetje wrang dat je er bijvoorbeeld uit gastvrijheid kreeft krijgt aangeboden, maar dat je die wel stiekem in een achterkamertje moet opeten terwijl iemand op de uitkijk staat.

Heb je in je handen gewreven toen je deze opdracht kreeg?

Lien Van de Kelder : Natuurlijk! Iedereen noemt me een gelukzak, en dat ben ik ook. Al is het toch hard werken, hoor. Het moet allemaal op korte tijd gebeuren: het reizen, de opnames... het gaat altijd snel-snel van hot naar her. Zo kom je natuurlijk wel overal. In Rio hebben we een stukje opgenomen aan het reusachtige Jezusbeeld, en dat in de mist. Kortom: Jezus was in de wolken met onze komst.

Je bent ook naakt in 'Zone Stad' te zien.De serie is een kijkcijfersucces. Trots?

Lien Van de Kelder: Onlangs hadden we nog 852.000 kijkers, goed voor 37 % marktaandeel. En dat voor een programma dat geen letter reclame gekregen heeft en heel laat op een weekdag wordt uitgezonden. We zijn er met de hele ploeg fier op dat Zone Stad op eigen kracht heeft bewezen dat het niet langer het kleine broertje onder de politieseries is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten