donderdag 31 mei 2012

Politie Antwerpen met Lien Van de Kelder als Fien Bosvoorde, aflevering 4: het schilderij


Politie Antwerpen met Lien Van de Kelder als Fien Bosvoorde, aflevering 4: het schilderij

Op vrijdag 13 april startte de Nederlandse TV omroep de TROS met de Vlaamse politieserie 'Politie Antwerpen', met actrice Lien Van de Kelder in een hoofdrol.

In de populaire politieserie, die in Vlaanderen uitgezonden wordt onder de naam 'Zone Stad', lopen actie, spanning en emotie als een rode draad door de afleveringen.

De politierechercheurs Fien Bosvoorde (Lien Van de Kelder) en Tom Segers (Guy Van Sande) pakken de misdaad aan van het centrum van Antwerpen tot de haven.

Bij elke nieuwe zaak worden zij geconfronteerd met een ander milieu en met andere drijfveren.

Fien Bosvoorde (Lien Van de Kelder) en Tom Segers (Guy Van Sande) krijgen met het volledige spectrum van de criminaliteit te maken.

Van diefstal, zakkenrollerij, tasjesdiefstal, familiedrama’s en burenruzies, tot verkrachting, afpersing, moord en de georganiseerde Oost-Europese maffia.

Politie Antwerpen (eerder bekend onder de naam Zone Stad) is een Vlaamse politieserie met Fien Bosvoorde (Lien Van de Kelder) en Tom Segers (Guy Van Sande) die zich afspeelt in hartje Antwerpen.

In elke aflevering  staan de  beroepsactiviteiten van de politie-inspecteurs, hun privé-leven en hun relatie met de andere personages centraal.

Alle verhalen die aan bod komen, leunen dicht aan tegen de werkelijkheid. Voor de  makers is het een bewuste keuze geweest om fictie met feiten te vermengen.

De inspecteurs Fien Bosvoorde (Lien Van de Kelder) en Tom Segers (Guy Van Sande) zullen dan ook eerder bemiddelen in plaats van te verbaliseren wanneer ze geconfronteerd worden met een burenruzie of met partnergeweld.

Flikken Antwerpen aflevering 4: het schilderij

Een bekende chirurg overlijdt door een aanrijding. Fien Bosvoorde (Lien Van de Kelder) en Tom Segers (Guy Van Sande) vinden een abstract schilderij in de koffer van de wagen en ontdekken dat de identiteit van het slachtoffer verwisseld werd.

Fien Bosvoorde (Lien Van de Kelder) en Tom Segers (Guy Van Sande) gaan op onderzoek en belanden in een medische wereld vol intriges en bedrog.

Mike heeft een illegale bijverdienste gevonden wat hem tot heel wat leugens dwingt.

Tegen alle verwachtingen in heeft Fien Bosvoorde (Lien Van de Kelder) nog steeds stiekem contact met Brik, de undercoveragent, wat tot moeilijke en vooral risicovolle situaties leidt.

Dani is stille getuige van de toenadering tussen Tom en Kathy. Dit maakt haar zeer jaloers.

Cast Flikken Antwerpen Zone Stad
Guy Van Sande - Tom Segers
Lien Van de Kelder - Fien Bosvoorde
Katrien Vandendries - Dani Wauters
George Arrendell - Jimmy N'Tongo

Peter Van Asbroeck - Mike Van Peel
Werner De Smedt - Lucas Neefs
Tine Van den Brande - Kathy Vanparys
An Vanderstighelen - Els Buyens
Warre Borgmans - Frederik Speltinckx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten